Naši písaři se činili ve školní, meziškolní i mezinárodní soutěži

Od začátku školního roku pracují žáci 2. a 3. ročníku OA na zlepšení svých výkonů v psaní na klávesnici a účastní se nejrůznějších soutěží. Poměřují své síly ve školní soutěži ZAV MASTER, reprezentují školu v meziškolní soutěži ZAV (průběžné 29. místo ze 168 škol) a minulý týden díky svým výborným výkonům skvěle obstáli i na poli mezinárodním v soutěži ZAV-100 (1351 účastníků z 9 zemí Evropy).

Nejlepšího umístění v kategorii 17-20 let dosáhl Manolis Chrisidis ze 2.OA (88. místo za 375 úhozů za minutu) a Dan Kantor z 1.OA v kategorii 12-16 let (146. místo za 293 úhozů za minutu).

V první etapě naší školní soutěže ZAV MASTER dosáhli soutěžící výborných výkonů a mnozí překonali své loňské rekordy. Výsledková listina visí na nástěnce v 1. patře. Během prosince a ledna pak proběhne další etapa soutěže, ve které se soutěžící jistě budou snažit své předešlé výkony znovu překonat.

Žáci 1.OA se od začátku školního roku na klávesnici teprve učí psát. Jde jim to velmi dobře a většina z nich zvládá základní návyky a úspěšně postupuje v programu ZAV.

I oni už aktivně ovlivňují naše pořadí v meziškolní soutěži ZAV, jejíchž nejrůznějších disciplín se průběžně účastníme. V současné době je naše škola na průběžném 29. místě ze 168 aktivních škol České republiky a Slovenské republiky. Věříme, že po dokončení soutěžních disciplín na listopad a prosinec by se toto pořadí mohlo ještě zlepšit.

Nejžhavější událostí a největším úspěchem je účast našich žáků v mezinárodní soutěži ZAV-100, které se zúčastnilo celkem 1351 písařů z devíti zemí Evropy. Je potěšující, že naši žáci v této náročné konkurenci obstáli se ctí.

V kategorii 17-20 let čtyři naši žáci 2.OA a 3.OA překonali své dosavadní rekordy a umístili se v 1. třetině, Manolis Chrisidis ze 2.OA dokonce na úžasném 88. místě, a to díky své rychlosti 375 úhozů za minutu. Výborných výkonů dosáhli také žáci ze 3.OA – Jiří Polanský (193. místo), Josef Zakrzewski (197. místo) a Veronika Kohoutová (225. místo). Ze 2.OA skvěle napsali Lucie Borovcová (276. místo) a Šimon Valeš.

Velkým úspěchem je i 146. místo v kategorii 12-16 let, které získal Dan Kantor z 1.OA, když už po třech měsících nácviku psaní dokázal napsat 293 úhozů za minutu. Mezi 542 účastníky pak Max Trnčák ze 2.OA obsadil krásné 219. místo.

Všem soutěžícím blahopřejeme a děkujeme za vynikající reprezentaci školy.

Ing. Jana Gaszczyková
vyučující odborných předmětů