Mezikrajská spolupráce na studentské úrovni

V pátek 19. dubna 2024 jsem se účastnil již 2. zasedání Studentského parlamentu Ústeckého kraje (SPÚK). Tento parlament jsem pomáhal budovat a v současné době dohlížím na jeho chod v dozorčí radě. Na tomto zasedání jsem ale byl hlavně jako delegát Krajského parlamentu dětí a mládeže Karlovarského kraje (KPDM KK), kde působím jako předseda výboru pro mezikrajské vztahy. Mým plánem, který jsem zde představil, je blízká spolupráce našich krajů, neboť problémy mladých jsou v obou krajích dosti podobné.

Toto má vize velké západočeské spolupráce zde nabyla hmatatelné formy. A oba kraje jsou více než ochotné dlouhodobě úzce spolupracovat, do této vize by se v blízké době měly zapojit i Plzeňský a Liberecký kraj.

Se samotným novým předsednictvem v SPÚK se znám velmi dobře už z doby před založením parlamentu, proto je celý projekt na velmi dobré cestě a má podporu z vedení obou krajů.

Po spuštění spolupráce se otevře mnoho možností i pro spolupráce mezi školami v krajích, což je též do budoucna mým cílem. Proto jsem rád, že mohu zároveň reprezentovat i svou vlastní školu napříč kraji.

Petr Huk
předseda výboru mezikrajských vztahů KPDM KK a student 3. ročníku obchodní akademie GOAML