Odborné soutěže v plném proudu

Se začátkem zimy 2022/2023 se žáci obchodní akademie neuložili k zimnímu spánku, ale plni sil se zúčastnili hned několika odborných soutěží.

David Surchabi ze 4.OA a nejlepší písaři ze 2.OA (Veronika Kohoutová, Josef Zakrzewski, Agáta Sauerová a Jiří Polanský) poměřili své síly s nejlepšími písaři ze 7 zemí z Evropy a Turecka v mezinárodní internetové soutěži v psaní na klávesnici ZAV-100. Veronika soutěžila v kategorii 12-16 let a mezi 526 účastníky se probojovala na 133. místo. V kategorii 17-20 let soutěžilo 710 žáků, takže Davidovo 66. místo v tak náročné konkurenci znamená pěkný úspěch. Josef, Agáta a Jirka se umístili kolem 300. místa.

Na přelomu listopadu a prosince 2022 se všichni žáci obchodní akademie zúčastnili ekonomické olympiády. Pět nejlepších: Václav Jánský, Adam Bártl, Kristýna Samková, Anna-Marie Kubíčková a Anel Osmanović ze 4.OA, postupuje do krajského kola, které proběhne 1. února 2023 v Karlových Varech.

Mezitím proběhla také soutěž ve finanční gramotnosti. Tři nejlepší žáci vytvoří tým, který nás bude reprezentovat v okresním kole. Letos to budou Jan Vereš ze 3.C, Iva Knailzová a Kateřina Vocílková, obě ze 4.OA.

Dne 14. prosince 2022 se pak konalo semifinále účetní soutěže jednotlivců Má dáti dal. Všichni soutěžící (Kristýna Samková, Anel Osmanović, Lucie Bartáková, Anna-Marie Kubíčková a Kateřina Vocílková ze 4.OA), kteří postoupili ze školního kola, prokázali vynikající znalosti a s přehledem se zařadili do stovky nejlepších ze 396 žáků ze 60 škol v České republice. Do finále ve Znojmě 25. – 26. ledna 2023 však mohou postoupit za školu jen dva. Reprezentovat nás tedy budou ti nejlepší: Kristýna (úspěšnost 96 %) a Anel (úspěšnost 94 %).

Všem soutěžícím děkujeme za reprezentaci školy a postupujícím držíme palce do dalších kol.

Ing. Jana Gaszczyková
vyučující odborných předmětů