Jarní bilance soutěží v odborných předmětech na obchodní akademii

Ani na jaře nezahálíme. Žáci obchodní akademie se zúčastnili řady soutěží a zaznamenali další úspěchy.

Marek Pleva ze 4.OA zvítězil v krajském kole Mistrovství ČR ve zpracování textu a zajistil si tak postup do republikového finále.

Ještě před tím Marek Pleva postoupil spolu se svou spolužačkou Andreou Vašátkovou do republikového finále účetní soutěže Má dáti/Dal, kde jim jen těsně unikla přední místa, když zvládli vědomostní testy na 95 % (Marek) a 85 % (Andrea).

V posledních dnech se Marek Pleva a Andrea Němečková ze 4.OA a Josef Zakrzewski, Veronika Kohoutová a Dominika Denková1.OA zúčastnili Mezinárodní internetové soutěže Intersteno ve zpracování textu a za své vynikající výkony v silné mezinárodní konkurenci z mnoha zemí Evropy i jiných kontinentů získali certifikáty za úspěšnou reprezentaci naší republiky. Nejlépe se ve své kategorii 17-20 let umístil Marek Pleva na 63. místě a Veronika Kohoutová v kategorii 13-16 let na 110. místě.

Žáci 3.OA se se svými fiktivními firmami zúčastnili regionálního veletrhu fiktivních firem v Žatci a mezinárodního veletrhu fiktivních firem v Praze. Oba veletrhy se i letos bohužel konaly on-line, ale ani v kyberprostoru se naše firmy „neztratily“ a zrealizovaly řadu úspěšných obchodů. Firma Skalpel, s. r. o., se může pochlubit 8. místem v soutěži o Nejlepší firmu mezinárodního veletrhu v Praze, 6. nejlepší prezentací a 8. nejlepším katalogem.

Všem našim reprezentantům blahopřejeme a děkujeme za úspěšnou reprezentaci naší školy.

Ing. Jana Gaszczyková
vyučující odborných předmětů