Práce na realizaci školní zahrady započaly…

I přes nepřízeň počasí, i přes pandemická opatření… započaly ve středu 14.10.2020 práce na kultivaci pozemku za školní budovou, jehož výsledkem bude zahrada na podporu EVVO (environmentální výchova, vzdělávání a osvěta) a venkovní výuky (zaměřeno zejména na výuku biologie, chemie, fyziky a zeměpisu; zahrada je ale samozřejmě otevřena pro využívání ze strany všech předmětů i trávení volných hodin žáků školy).

Naše škola využila výzvy Ministerstva životního prostředí, díky čemuž se podařilo získat na tento projekt téměř půl milionu korun. Celý projekt pro školu velmi ochotně vytvořila paní Ing. Zora Rákosová, realizace projektu se poté ujala Zahradní a parková spol., s. r. o.

Naše školní zahrada bude disponovat dvěma pergolami pro venkovní výuku, vyvýšenými záhony, kompostérem, fóliovníkem, pařeništěm, biotopovým prvkem, meteostanicí, hmyzím hotelem, nádobami na zadržování dešťové vody, pecí na chleba. Osazena bude mimo jiné třeba různými místními dřevinami včetně ovocných stromů.

Slavnostní předání a otevření zahrady je plánováno na přelom listopadu a prosince 2020, při této příležitosti bude jako jedna z dominant zahrady vysazen „Strom výročí“ – javor červený.

    

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *