Celoroční úsilí korunované úspěchem – Miroslav Hovězák vítězem Akademie Mladých občanů

Miroslav Hovězák ze  4. C strávil bez nadsázky většinu loňského školního roku i přes všechna pandemická opatření s Mladými občany. Zúčastnil se projektu Akademie Mladých občanů, který probíhal ve třech částech:

  1. Municipalita – fungování měst a obcí, jejich veřejného dění – tato část projektu probíhala na půdě Masarykovy univerzity v Brně;
  2. Region – fungování krajů a jejich veřejného dění – tato část projektu probíhala na půdě Univerzity Palackého v Olomouci;
  3. Republika – celostátní veřejné dění a politický život – tato část projektu probíhala na půdě Karlovy univerzity v Praze.

Hlavní přínos vidí Míra Hovězák především v možnosti setkávání se zajímavými a neobvyklými hosty v rámci jednotlivých částí projektu, kteří nejen přednášeli, ale taky s účastníky projektu vedli plnohodnotné debaty (ať už se jednalo o vysokoškolské profesory, politiky či odborníky z praxe). Zároveň se jedná o možnost získat nové zkušenosti, nové přátele, rozhled a v neposlední řadě si celou akci náležitě užít. Po úspěšném absolvování celého projektu je nyní Míra ve stádiu přípravy na měsíční stáž v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, která je součástí odměny pro vítěze.

Pokud Vás Míra Hovězák inspiroval a zajímá Vás (či se chcete zajímat o) veřejné dění, dění okolo sebe – stačí na začátek jen vyplnit a odeslat elektronickou přihlášku na webových stránkách Mladých občanů… a čekat, až se začnou dít nové věci!

„A pokud jste více váhaví, ale tato akce Vás láká,

zeptejte se samotného – Míry Hovězáka!“ (4. C, učebna č. 312)

 

    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *