Naši noví spolužáci

I v letošním roce jsme hned na začátku školního roku připravili pro naše nastupující žáky adaptační kurzy. Žáci všech tří nových tříd (prima, 1. ročník gymnaziálního vzdělávání a 1. ročník  obchodní akademie) přijeli postupně do Autokempu Betlém blízko Teplé, aby se spolu prostřednictvím různých aktivit seznámili, naučili se spolupracovat a spoléhat na své spolužáky. Hlavními organizátory akce byl učitel tělesné výchovy a externí pracovník – odborník lanového centra. Třídním učitelům zajišťovali podporu výchovný poradce, metodička prevence a kariérová poradkyně. S každou třídou ze školy také vyjela dvojice studentů vyšších ročníků, aby se tak starší spolužáci stali kamarády našich nováčků. Ti měli možnost klást otázky nejen zkušenějším spolužákům, ale také paní ředitelce, která za každou třídou přijela na podvečerní besedu. Po absolvování dvoudenního programu všichni odjížděli spokojeni, dokonce i třída obchodní akademie, která se druhý den pobytu potýkala s nepřízní počasí.

Adaptační kurzy pro nastupující ročníky byly realizovány v rámci projektu „Vzájemným poznáním na pohodové cestě studiem“, za  finanční podpory z rozpočtu Karlovarského kraje z Programu pro poskytování dotací na podporu aktivit v oblasti prevence rizikového chování dětí a mládeže.

Další týden v úterý 13. 9. 2022 v krásném prostředí kolonády Ferdinandova pramene se konalo slavnostní zahájení a přivítání nových studentů, kterého se zúčastnili i rodiče.

Přejeme našim novým studentům, mezi nimiž je i 10 ukrajinských žáků, mnoho úspěchů, kamarádů  a příjemných zážitků!