Den otevřených dveří na GOAML 21. 1. 2022

I v současné složité situaci a za dodržení všech protipandemických pravidel proběhl letošní Den otevřených dveří na Gymnáziu a obchodní akademii Mariánské Lázně, p. o..

V naší škole usilujeme o individuální, osobní a přátelský přístup, což mohli návštěvníci naší školy zažít při zhruba hodinovém, nabitém programu.

Uchazeči na osmileté gymnázium, čtyřleté gymnázium a obchodní akademii si prohlédli budovu školy s průvodci z řad pedagogů, kteří ukázali návštěvníkům vybavení školy, odborné učebny informatiky, zeměpisu, fyziky, chemie, biologie, výtvarné výchovy nebo novou jazykovou laboratoř.
Naši profesionální průvodci dále seznámili návštěvníky se zavedenými akcemi, kterých se naši žáci účastní, jako jsou zahraniční exkurze, adaptační kurzy, turistické kurzy, spolupráce s ÚSP Pramen v Mnichově, pravidelně konaný projektový týden pro žáky nižšího gymnázia nebo tzv. oborové dny pořádané pro žáky vyššího gymnázia a obchodní akademie.
Zájemci o obor obchodní akademie si mohli zaobchodovat v tzv. fiktivních firmách, které vedou žáci třetího ročníku již více než dvacet let a podívat se tak do nitra studia tohoto oboru a vidět, že studium snoubí teoretické poznatky s aplikací v praxi, což kromě fiktivních firem zaručuje také např. průběžná celoroční praxe ve třetím ročníku, jíž předchází kratší souvislá praxe v ročníku druhém.
Uchazečům jsme představili také rozsáhlou školní knihovnu včetně knihovniček zaměřených na četbu pro žáky nižšího gymnázia.
Naše návštěvníky velmi oslovil také interaktivní koutek virtuální reality, kde si uchazeči mohli vyzkoušet tzv. 3D brýle, podívat se, jak funguje 3D tiskárna nebo co dokáží legoroboti.
Součástí prohlídky bylo také seznámení uchazečů s podstatnými a praktickými informacemi o přijímacím řízení, kde se uchazeči dozvěděli mimo jiné také o nabídkách, které poskytujeme našim uchazečům, jako je konání přijímacích zkoušek nanečisto již v sobotu 29. 1. 2022 nebo kurz matematiky pro uchazeče z 9. ročníků, který bude probíhat od 11. 2. do 8. 4. 2022.
Celou akci zpříjemnilo a k uvolněné atmosféře přispělo také hudební vystoupení žáků pod taktovkou paní Niklové.