Aktivity z projektu IKAP2 a Šablony II. – aneb nejen brýle pro virtuální realitu…

Ani během distanční výuky jsme nezaháleli!

Ve čtvrtek 20. 5. 2021 obdržela naše škola dodávku devíti brýlí pro virtuální realitu z projektu Implementace Krajského akčního plánu 2 v Karlovarském kraji (IKAP2 – CZ. 02.3.68/0.0/0.0/19_078/0017823), do něhož jsme jako škola již od 1. 9. 2020 zapojeni.

Tyto brýle budou od září 2021 sloužit pro klub virtuálních realit, kde se žáci budou učit vytvářet virtuální prostředí; a také pro běžnou výuku, při které budou „cestovat“ pomocí aplikací pro virtuální realitu.

 

 

 

 

 

V rámci zapojení školy do týchž projektů probíhají od pátku 28. 5. 2021 tzv. Oborové dny, které naše škola realizuje pravidelně v každém školním roce – až na výjimku loňského školního roku, kdy bylo ale výjimečné téměř všechno. Protože chceme i my naše žáky co nejdříve „vrátit“ do běžného života, po dlouhých přípravách a neustálém přeplánovávání podle aktuálního epidemiologického vývoje, budou Oborové dny 2021 probíhat v inovovaném, rozšířeném modu. Nově se konají napříč ročníky pro obory vyššího gymnázia a obchodní akademie a jejich součástí bude dvoudenní exkurze. Pro některé vybrané předměty budou do realizace zapojeni fundovaní odborníci z praxe, to vše za finanční podpory z projektů IKAP2 a Šablony II.

Odborné exkurzi předchází dva výukové bloky během května a června 2021, exkurze jsou plánované na začátek školního roku 2021/2022. Po mnohaměsíčním návratu žáků do školy chceme, aby žáci jen neseděli v lavicích a účastnili se běžné, standardní výuky. Ze stejného důvodu jsme rádi, že můžeme vyučujícím, žákům i veřejnosti představit naši novou školní Zahradu (realizovaná na základě výzvy Ministerstva životního prostředí). Na režimu jejího provozu aktuálně pracujeme a finišujeme s přípravami slavnostního otevření 11. 6. 2021.

Doufáme, že tyto novinky uvítáte stejně jako my a že Vám přinesou do školního života užitek i radost!